marți, 10 mai 2011

Casa Rosetti Soleşti din Povernei 1-3 sub ameninţare iminentă!!Se pregăteşte o nouă distrugere în Povernei. De data asta la nr. 1-3. Pe aceeaşi schemă a înşelăciunii, sprijinită pe întocmirea defectuoasă a planurilor topografice cadastrale ale primăriei. Cine a întocmit planurile cadastrale???

Planul cadastral al primăriei, cu ştampila aferentă

Pe aceste planuri, casa generalului Adrian, situată în Povernei 2 nu are număr stradal.

Deşi avea până ieri placă pe stâlpul de poartă (vezi articolele precedente), iar pe un alt stâlp al gardului este un indicator stradal general pe care scrie Str. Povernei nr. 1-44. Ca şi pe casa de vizavi, Povernei 1-3, pe care se află acelaşi indicator, semn că ambele clădiri se află pe Povernei.

Indicatoarele Povernei, identice pe casa Adrian şi pe casa Rosetti Soleşti

Poarta casei Rosetti Soleşti. Gardul, acelaşi, cu traforuri de piatră, înconjură curtea din Constantin Daniel până în Povernei

Ansamblul casei Rosetti Soleşti, alcătuit din trei clădiri, ocupă colţul străzii Povernei cu Constantin Daniel. Ansamblul este identificat prin stilistica proprie, extrem de coerentă, şi pur şi simplu prin faptul că este înconjurat cu un gard de piatră cu traforuri vegetale, caracteristic stilului Art Nouveau şi de o foarte bună calitate.

Ei bine, dacă te uiţi pe planul topografic al primăriei, casa Adrian nu are număr, dar casa Rosetti Soleşti are mai multe! Are nr. 1-3, scris discret într-un colţ al planului, cu 3-ul cam şters, şi în celălalt colţ apare, prin miracol, nr. 11! Ce 11? Pe ce stradă?

Planul topografic al primăriei: Casa Adrian nu are număr (în realitate este la nr. 2 pe Povernei), în schimb apar două numere 11 pe Constantin Daniel. Iar garajele casei Adrian poartă nr. 4: pe ce stradă? Aici nu e Alecsandri, e Povernei colţ cu Daniel (lipit de nr. 11 din Daniel)

Pe strada Constantin Daniel există un singur nr. 11. Este şi fost întotdeauna micul bloc de lângă numărul 13, bloc în care a fost sediul unei întreprinderi, apoi al revistei Plai cu boi. Un bloc lipit de clădirea grajdurilor –garajelor din curtea casei gen. Adrian.

Strada Constantin Daniel 11, lângă 13 şi 15

Dar, ce să vezi? Pe planul cadastral al primăriei, scris hoţeşte într-un colţ al curţii casei Rosetti Soleşti, apare un nr. 11 care nu are cum să fie acolo. Casa se învecinează direct cu o căsuţă care poartă dintotdeauna numărul 9.

Casa din Constantin Daniel 9, direct învecinată cu Povernei 1-3, casa Rosetti Soleşti

Misterul se lămureşte când aflăm că Alecsandri Estates a cerut autorizaţie de desfiinţare a clădirii de pe Constantin Daniel 11. Şi a primit-o. Care 11? Cel adevărat, al blocului de pe Constantin Daniel, lângă 13, sau falsul din curtea casei Rosetti Soleşti?

Aşa că va demola probabil cel puţin o parte din casa Rosetti Soleşti, pentru că un desenator (???) a scris 11 într-un cerculeţ în colţul curţii. Rămâne de văzut cine a întocmit cu atâta schepsis planurile topografice ale primăriei. Pentru că prea le folosesc celor de la Alecsandri Estates "greşelile" din planul topografic.

Pachetul majoritar de acţiuni al Proiect Bucureşti a fost preluat în 2007 de compania Bantisco Holdings, controlată de Bantisco Holdings Limited, cu sediul în Cipru. Bantisco Holdings are în jur de 90% din acţiunile Proiect Bucureşti. Proiect Bucureşti a transferat proprietatea asupra terenurilor şi clăsirilor din Alecsandri şi Povernei către firma Alecsandri Estates, deţinută integral de Bantisco Holdings.

Oare greşelile din planul cadastral or fi având vreo legătură cu Institutul de arhitectură Proiect Bucureşti, implicat de o jumătate de veac în tot ce mişcă în construcţii şi arhitectură în nefericitul nostru oraş?

Copyright Silvia Colfescu, 2011

Niciun comentariu: