Potrivit exit-poll-urilor, dl Oprescu este noul primar general al Capitalei, învingându-l zdrobitor pe dl Prigoană.
Surpriza o constituie cei 6,5 % (cifră aproximativă) câștigați de Nicușor Dan, candidatul independent apărut în ultima clipă a alegerilor, omul a cărui campanie electorală s-a făcut de către voluntari, fără fonduri de campanie de milioane de euro, fără un angrenaj uriaș de partid în spate, fără televiziuni, fără afișe... fără manipulare.
Nicușor Dan nu a câștigat primăria Capitalei. O mare speranță a murit, o mare speranță se naște. O sămânță abia semănată a încolțit, iar vlăstarul se anunță puternic.
Dacă, în scurtul timp în care Nicușor Dan a luptat pentru Primărie, aproape fără mijloace, a reușit să convingă 6,5% dintre bucureșteni că primariatul lui ar fi benefic pentru Capitală, în cei 4 ani care ne despart de alegerile viitoare el va avea timpul necesar pentru a face cunoscute majorității alegătorilor opțiunile lui pentru viitorul orașului, programul lui.
Ceea ce se poate spune de pe acum este că scorul de 6,5% câștigat în aceste condiții cântărește mult mai greu decât scorul de 65% al primarului Oprescu, câștigat nu neapărat prin acțiunea tăvălugului nemulțumirii maselor, ci mai ales cu ajutorul jalnicelor bacșișuri electorale, cu contribuția hotărâtoare a celei mai masive, mai lipsite de scrupule și mai bogate mașinării de partid din România. Și nu mașinăria unui singur partid, ci a unei coaliții de partide care merită în egală măsură calificativele din fraza anterioară.
Ceea ce mai trebuie subliniat este calitatea alegătorilor lui Nicușor Dan: spre deosebire de masa puțin gânditoare care a pus din automatism ștampila pe numele indicate de fanfara electorală televizată a Antenelor & Comp., pe Nicușor Dan l-au ales conștient și rațional bucureștenii din pătura superioară a electoratului, oameni cu conștiință civică, care au capacitatea de a înțelege în ce constă în mileniul III binele unui oraș și al locuitorilor săi, care știu ce înseamnă o locuire civilizată și doresc ca și Bucureștii să ajungă în rândul capitalelor europene moderne.
Rămâne ca în cei patru ani care urmează să facem cu toții efortul de a-i ajuta pe inocenții noștri concetățeni, abrutizați de ani de manipulare nemiloasă, să înțeleagă că merită mai mult respect de la autoritățile orașului lor și că, pentru taxele pe care le plătesc, au dreptul ca aleșii să se preocupe de binele lor și al urbei pe care sunt chemați s-o gospodărească.
4 comentarii:
Conform www.gandul.info, scorul final oficial realizat de Nicusor Dan este de 9,2%.
Articoul a fost scris imediat după încheierea alegerilor, când rezultatele erau doar prezumate. Cu atât mai mult mă bucur că suntem mai mulți decât cred ei... :-)
Am vrut să-mi dau seama cum judecă cineva cu articole cretine precum ultimul. Şi m-a pus năpasta să mă uit la istoric, respectiv la acest articol. Unde am realizat că tembelismul este aşa de mare în cadrul "păturii superioare" că specmenele din soiul dumneavoastră au uitat să pună ştampila şi pe candidatura pentru postul de consilier general.
Mă mir cum de n-aţi găsit o sintagmă mai potrivită gen "rasă superioară"? Ori şi mai şi: "bobor ales".
Ia te uită! Abia după mai bine de un an văd comentariul domnului Donkeypapuas! Bine că nu l-am văzut atunci, că poate mă-ntristam. Acum nu-mi pasă. Pot să-i spun domnului Măgar-Papuaș (care, de altfel, ar fi trebuit să scrie Papuan)că AM PUS ștampila pe candidatura de consilier general a lui Nicușor Dan. Poate cei care n-au pus-o au avut speranța că sunt mai mulți bucureșteni deștepți și că Nicușor Dan nu va mai avea nevoie de postul de consilier, pentru că va fi ales primar. Speranța moare ultima, dar proștii sunt prea mulți. Sper că evenimentele survenite între timp i-au lămurit pe bucureșteni cât e de competent alesul lor. E așa de catastrofal, că poate s-au lămurit chiar și asinii...
Trimiteți un comentariu