miercuri, 20 iunie 2012

După 22 de ani, 2 ani


După 22 de ani de letargie, în sfârșit justiția română a întredeschis un ochi, a zărit o părticică din imensa hazna în care ne zbatem, în mare parte și din cauza somnului ei adânc, și a reacționat. Ca omul pe care îl deranjează o muscă în timpul somnului. I-a dat domnului Năstase o pălmuță.
2 ani.
Mai mult decât nimic.
Ziarele spun că e un act istoric. Poate. Dar mie mi se pare că, pentru personalitatea… istorică a dlui Năstase, s-ar fi cuvenit ceva mai mult.
Dacă luăm în considerație numai câteva dintre manifestările exterioare ale acestui domn, fără să ne aplecăm asupra felului în care și-a condus cariera și și-a obținut averea, nu putem uita mărețele momente când s-a pus în capul alaiului de mașini cu parlamentari care, în semn de protest, l-au însoțit la Procuratură pe dl coleg parlamentar Bivolaru, hoț dovedit.
De neuitat și clipa în care, de la tribuna Parlamentului României, țară europeană, dl Năstase i-a invitat pe curioși să-i numere… ouăle.
Cum nu uităm nici hilarul episod cu mătușa Tamara, bătrânica săracă lipită  pământului, care i-a „lăsat” moștenire familiei Năstase o inexplicabilă avere.
Și altele, și altele.
Fie și numai pentru felul în care aceste acțiuni au contribuit la încurajarea și la înflorirea atotputernică a corupției sistemului nostru politic, cred că dl Năstase ar fi meritat o pedeapsă mai exemplară.   
Chiar acum am semnat o petiție pe Net. Am pus numele meu în clar, urmat de numele orașului în care trăiesc. La coada rubricii a apărut automat “Sugerează îndepărtarea”.
Îndepărtarea pe care o sugerez și pentru care am semnat e cea a domnului Ponta. Învățăcelul domnului Năstase a moștenit de la marele său înaintaș mândria (se poate citi „tupeul”), apetitul (de putere și de avere), dragostea de case (să nu uităm afacerea încâlcită a vilei lui Lucrețiu Pătrășcanu, răpită printr-o scamatorie moștenitorilor de drept, ocazie în care ziarele au menționat numele domnului Ponta), nesinchisirea față de morală (a se citi „plagiat”), atitudinea sfidătoare, mania de a face promisiuni fără acoperire, derivată din lipsa de respect față de electoratul căruia îi cere voturile.
Și, la fel ca marele său model, dl Ponta s-a împărtășit din belșug din binefacerile pe care societatea noastră post-decembristă le rezervă celor care se nimeresc printre… politicieni.
Sper că, la un moment dat, se va împărtăși și din bruma de atenție pe care, în cele din urmă, justiția i-a acordat-o domnului Năstase. 
Ultima oră. Confruntat cu nota de plată, dl Năstase a ales varianta dramatică a încercării de sinucidere. Politicianul român poate înfrunta orice, în afară de demisie și de pușcărie.  

Niciun comentariu: