joi, 21 iunie 2012

Adrian Năstase – o telenovelă vie


Ca într-o adevărată telenovelă sud-americană, dl Adrian Năstase și-a încununat acțiunile anti-justiție printr-o iscusită „încercare” de sinucidere.
Vaaaaai!
Glonțul (din arma pe care nu avea dreptul să o posede, în calitatea sa de cercetat penal) a trecut cât se poate de departe de orice organ vital, dar, paradoxal, a nimerit drept la țintă: în inimile amatorilor de telenovele, care au început instantaneu să lăcrimeze, înduioșați de soarta crudă care se înverșunează asupra nevinovatului domn infractor.
Amatorii de telenovele nu pot fi condamnați pentru lipsa lor de judecată: așa cum spunea un personaj a cărui părere o respect, cantitatea de inteligență din lumea asta e constantă, dar populația crește exponențial, așa încât marfa deficitară nu mai ajunge pentru toată lumea.
Și, la urma urmei, cum să te superi pe inocenții amatori de telenovele???  
Se știe că ei, săracii, nu prea au capacitate de analiză și sinteză, cu mintea plutesc într-un abur roz, sentimental și plângăcios, care le încețoșează imaginea realității până la ștergerea completă, iar cu memoria stau și mai prost. Altfel și-ar aminti de lunga cârdășie între dl Năstase și dl Iliescu, în timpul căreia țara a fost spoliată de majoritatea avuțiilor, iar Constituția și dreptatea au fost aduse la starea de batjocură a politicienilor.
E drept că bieții oameni nici nu prea au șanse la obiectivitate, puși în fața unei forțe telenovelistice de calibrul domnului Adrian Năstase.
Biografia lui și cea a familiei domniei sale constituie un adevărat scenariu de telenovelă (cine bate pe Google cuvintele „Nastase scatiu” va avea o adevărată surpriză).
Viața lui politică și cea infracțională parcă ar fi copiate după cele ale unui personaj dintr-o cărțulie ieftină cu tiraj de masă.
În sfârșit, sinuciderea - ultim act lacrimogen al poveștii a dat gata toate inimile simțitoare ale menajerelor, bonelor & Comp. Și să nu uităm că nu numai în pieptul acestor doamne bat inimi simțitoare de menajeră, această înzestrare e mult mai răspândită și nu e rezervată numai sexului slab.
Cu aportul televiziunilor la vânătoare de audiență, panarama are toate șansele să se transforme într-o vijelie națională, dublată, din păcate, de o comedie internațională. Adică, pe scurt, ne vom face încă o dată de râsul lumii.
Chiar acum, la ProTV se vorbește cu clăbuci de testamentul (Vai, vai!!!) pe care mâine, de ziua marelui om, fiul său devotat îl va citi la spital, la patul marelui rănit al națiunii!
Un nou episod  al telenovelei, tot atât de lăcrimos, în care fiul nefericitei victime face primul pas in partitura unui nou personaj principal, aducând ca zestre versurile șchioape pe care le comite pe blogul său, sub semnul defunctului personaj de telenovelă Adrian Păunescu.
  




Niciun comentariu: