sâmbătă, 2 iunie 2012

Ciclul DE CE O SĂ-L VOTEZ PE NICUŞOR DAN

În Bucureşti trăieşti mai intens.
Aşa scrie pe cogeamite blocul.
Şi, într-adevăr, dacă mă gândesc bine, trăieşti mai intens, râzi mai intens, te ruşinezi mai intens, te neruşinezi mai intens etc. etc.
Dacă umbli prin urbe cu aparatul de fotografiat, găseşti numaidecât dovezi în sprijinul acestei afirmaţii, care mi se pare cât se poate de adevărată.
Deja am găsit, încă de azi, vreo două imagini grăitoare.
Iată una care înfrumuseţează, fără ruşine, gardul unei case pentru zugrăvirea căruia cu siguranţă că proprietarul a plătit scump:

Zău! Ce dacă? Bucureşteanul care a scris lozinca a trăit intens un moment artistic. Ce contează curăţenia oraşului în faţa puternicei lui personalităţi?
Un alt soi de podoabă, cam tot atât de jenantă, se lăfăie pe un bloc întreg în distinsa Piaţă a Victoriei, loc înnobilat de prezenţa guvernului României, condus momentan de marele mic Titulescu.
E un afiş prin care se sugerează localnicilor, presupuşi a fi cam puţini la minte, ideea că fostul soţ al virtuoasei doamne Monica C. ar fi un gigant care ocroteşte cu puternica sa umbrelă nevolnicul Bucureşti, personificat printr-un Arc de Triumf redus la proporţii ridicule.

Lasă că iniţialele de pe umbrelă te duc cu gândul la tot felul de cuvinte necuviincioase care încep cu litera p, dar înfăţişarea personajului face toţi banii (pe care i-a dat pe campanie).

Îmbrăcat cu un blazer roşu cu gulerul brodat, veşmânt de cel mai înalt bun-gust pentru un berbant de vârsta dumnealui, domnul cu pricina ţine evocator şi discutabil mâna în buzunarul pantalonilor, fixând trecătorii cu o privire asasină, irezistibilă.
Pur şi simplu te apucă pe loc dorinţa de neîndurat să te duci să-l votezi primar, şi suferi intens la gândul că mai ai de aşteptat o săptămână până să poţi face acest gest salvator.
Un gând te consolează totuşi: oraşul e plin de asemenea îndemnuri înţelepte şi benefice şi poate că alt catindat o fi găsit argumente şi mai seducătoare pentru a fi votat..
Da, mâine mă voi plimba pe străzi şi voi fotografia cele mai năstruşnice afişe electorale. Cu siguranţă că, peste ani, colecţia de oferte de primari din 2012 va însenina chipurile fiilor şi nepoţilor noştri, amintindu-le cât de mare e grădina lui Dumnezeu...

Niciun comentariu: