duminică, 8 septembrie 2013

Bubele, Rovana Plumb, avizul de mediu, cancerul și decizia politică

Halucinant!
Cu un cinism nemaivăzut până acum, doamna Rovana Plumb, ministru al Mediului, ne face proști pe toți, declarând că avizul de mediu pentru exploatarea de la Roșia Montana va fi dat de Minister FUNCȚIE DE HOTĂRÂREA PARLAMENTULUI, aceasta fiind o hotărâre politică.
Adică CUM???
Avizul pe care Ministerul Mediului trebuie să-l dea în calitate de expert în mediu, pentru a ne feri pe toți de consecințele devastatoare ale unui accident previzibil și ale deteriorării ireversibile a unei regiuni întinse din țara noastră E O DECIZIE POLITICĂ?

Roselin Maria Areatha, 5 ani

Ilustrez acest articol cu fotografii ale copiilor comunităților din jurul minei de aur din Honduras, cu boli pricinuite de toxinele exploatării

Adică, dacă acolo e o bombă care amenință mii de oameni, nu numai români, ci și din țările învecinate, autoritatea care, în calitate de specialistă a domeniului, trebuie să ne ferească de primejdie, o lasă să explodeze, pentru că așa au hotărât o adunătură de mâncători ai banilor publici, care n-au nici o competență în domeniul mediului și cărora nu le pasă nici cât negru sub unghie de sănătatea poporului care i-a numit ca să-i păstorească?

Nelson Hernandez, 1 an

Ar trebui să știe (ar fi obligați, ca specialiști de mediu, să știe) că la minele de aur din Honduras și Guatemala, unde lucrurile s-au petrecut exact ca în România, de la minciunile companiei exploatatoare la deschiderea unei exploatări care a distrus mediul, populația dimprejur s-a îmbolnăvit în proporție de 60% de boli legate de otrăvirea cu materialele toxice generate de mină.

Brayan Avila, 17 luni

În timp ce ne învrăjbesc pe toți cu motivul tragic al accidentului în care un copil a fost ucis de câinii vagabonzi, oamenii aceștia ne condamnă deliberat copiii să se îmbolnăvească de cancere și să se umple de bube nevindecabile.
Unde am ajuns?
Ni se spune în față că suntem niște tâmpiți și că guvernul și Parlamentul își bat joc de noi cum le vine la îndemână, iar noi stăm și behăim blând?

Hotărât lucru, țara asta e bolnavă de cancer, iar cancerul care o roade este propria ei clasă politică.
Dacă răbdăm și această palmă dată pe față, fără nici o rușine, ne merităm soarta.

Niciun comentariu: