duminică, 6 septembrie 2015

Primarul OPRESCU OPRIT din campania de adunare febrilă a MITEI


În sfârșit, ceea ce sperau bucureștenii de multă vreme (văzând cu moartea în suflet că, împotiva evidenței, primarul cu gura-pungă își face de cap în continuare nepedepsit) S-A ÎNTÂMPLAT!

http://www.mediafax.ro/social/sorin-oprescu-retinut-dna-luare-mita-dna-primarul-primit-25-000-euro-patru-denuntatori-oprescu-scos-catuse-maini-casa-ciolpani-edilul-ajuns-arestul-politiei-capitalei-foto-14701769/foto/#title

Primarul Oprescu a fost prins asupra faptului, luând o nenorocită de mită de 25 000 Euro.
Zic nenorocită, pentru că, de fapt, ce înseamnă această sumă (imensă pentru bucureșteanul de rând) pentru marii rechini care nu se uită decât la mite de sute de mii de Euro? Câtă lăcomie, nerușinare și certitudine a impunității îl pot mâna pe un om deja foarte bogat, încât să-l împiedice să fie măcar prudent și să nu se lăcomească la o sumă pentru el de nimic.


Ne întrebăm ce MITĂ a primit Oprescu ca să tergiverseze la nesfârșit îndeplinirea unei hotărâri definitive a Justiției, obligatorii pentru Primărie, aceea de a demola imediat blocul Cathedral Plaza, construit în batjocura legii, fără autorizațiile necesare? Blocul stă în picioare și azi, ca o sfidare pe față a legalității și a bunului simț.

Piața Universității înainte de "sistematizare" și acum, fotografii de Lazar Dinu

Câți bani au fost dați pentru ca Piața Universității, spațiu sacru de amintire pentru Bucureșteni, să se transforme într-un deșert de ciment populat de dughene? Amintirile noastre prin raiul dughenelor? O rușine pentru orașul a cărui memorie este sistematic ciuntită prin grija Primăriei Capitalei... și, cu siguranță, nu degeaba.


Un caz halucinant, despre care scriu (degeaba) de ani de zile pe blog și pe care l-am raportat (degeaba) la Primăria sectorului I este cel al demolării ilegale a vilei Gen. Adrian de pe Povernei 2, construită de Louis Blanc, afișându-se cu tupeu o autorizație obținută pentru Alecsandri 4, cu al cărui teren se învecinează spate-n spate. Numărul Povernei 2 A DISPĂRUT din planul cadastral al Primăriei !!!
http://silviacolfescu.blogspot.ro/2011/05/o-bijuterie-arhitecturala-fata-in-fata.html


Mă întreb CE MITĂ a plătit "investitorul" care construiește aici un bloc-mamut total impropriu pentru acest cartier rezidențial, pentru a fi ȘTERS UN NUMĂR DE STRADĂ dintr-un plan cadastral oficial, pe care figurează încă de la sfârșitul sec. XIX ???

Pe lângă străzile veșnic desfundate, clădirile oficiale de pe care curge veșnic tencuiala, drumul de centură în suferință, traficul auto care oscilează între delir și disperare, poluarea masivă, distrugerea sistematică a spațiilor verzi și a monumentelor istorice, murdăria omniprezentă, administrarea absolut dezastruoasă a orașului, lăsarea de izbeliște a clădirii monumentale a Primăriei construite de Petre Antonescu, pentru a se plăti o chirie fantasmagorică proprietarului (???) blocului închiriat în care se adăpostește de câțiva ani Primăria Capitalei, ce să mai vorbim despre promisiunile făcute de primar în campania electorală și care s-au dovedit a fi crunte bătăi de joc și minciuni?
Iată câteva din cele 100 citate de Nicușor Dan:

  • Refacerea centurii verzi a Bucureştiului.
  • Demararea unui program de înfiinţare de noi parcuri.
  • Dezvoltarea, în parteneriat cu primăriile de sector, a unui plan de construire de locuinţe sociale în funcţie de nevoile reale ale populaţiei.
  • Inventarierea, vaccinarea şi marcarea prin microcipuri a tuturor câinilor comunitari pentru a putea realiza localizarea acestora.
  • Consultarea comunităţilor religioase cu privire la proiectele de infrastructura şi edilitare din vecinatatea lăcaşurilor de cult.
  • Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului va conţine specialişti în antropologie, sociologie, inginerie, economie urbană, dreptul urbanismului, un reprezentant al societaţii civile şi va funcţiona după un nou regulament.

Nu îmi place să mă bucur de nenorocirea cuiva, dar recunosc că nu m-a deranjat corul bicicliștilor adunați azi pe treptele Primăriei Capitalei, care i-au cântat primarului "Mulți ani primească!".
Să-i ajute Dumnezeu să-și vadă urarea împlinită!

5 comentarii:

Unknown spunea...

Cu siguranta ca investigatia va scoate la iveala adevarul… dar este totusi ok sa vorbesti despre batjocura legii asa, fara discernamant? Judecand cazul Cathedral Plaza la rece inteleg ca Tribunalul Dambovita a suspendat executarea hotararii care il obliga pe Oprescu sa inceapa procedurile de demolare. Cu alte cuvinte, decizia respectiva e suspendata pana la judecarea cererii de intrare in legalitate a cladirii, care se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti. Asa ca situatia nu este nicidecum transata iar Robu va trebui sa probeze prejudiciul pe care sustine ca aceasta cladire i l-ar aduce Catedralei. Dar, desigur, pe principiul “sa moara capra vecinului”, cui ii mai pasa de lege? Sa demolam repede, ca sa fie circ!

silvia.colfescu spunea...

Stimată Doamnă Comănescu, iertați-mă dacă mintea mea simplă consideră o HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ a Justiției ca fiind DEFINITIVĂ. Nu sunt adepta principiului "să moară capra vecinului" și cred că acest principiu nu are legătură cu cazul evocat. Constat că pe tărâmurile mioritice "definitivul" poate fi suspendat, o autorizație dată pentru nouă etaje e urmată de construirea unui bloc de 18 etaje (pentru care se face apoi cu nevinovăție cerere de intrare în legalitate), din cadastru poate dispărea ca prin farmec un număr de stradă, nici nu mai merită să vă înșirui aici o lungă listă de "alunecări" și "acomodări", presupun că le cunoașteți, deși văd că nu doriți să le luați în considerație și, pentru a vă face o opinie, apelați la ajutorul Justiției. Eu prefer să ascult bunul-simț.

My Site spunea...

I have to thank you for the efforts you have put in penning this blog. I really hope to view the same high-grade content by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my very own blog now
바카라
토토사이트

My Site spunea...

Thank you so much for sharing this great blog. Very inspiring and helpful too. Hope you continue to share more of your ideas.I will definitely love to read.
majortotositepro2
racesiteinfo2

.... spunea...

Toate mulțumesc lui Dumnezeu atotputernic pentru că l-a adus pe Dr. DAWN să-mi salveze căsnicia, soțul meu a început să se poarte ciudat, să înșele și să bea făcând tot felul de lucruri, am încercat să caut ajutor din diferite locuri, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, care m-a ajutat și acum căsnicia mea este dulce, plină de dragoste și fericire. Dacă aveți căsătorie, relație sau fertilitate E.T.C, contactați Dr DAWN, el vă va ajuta cu siguranță: WhatsApp +2349046229159