vineri, 20 iunie 2014

Umorul dâmbovițean în Santorini



BERE GRATIS
CHELNERIȚE TOPLESS
& RECLAMĂ MINCINOASĂ

 Nu mă așteptam să găsesc manifestarea umorului dâmbovițean în insula de vis. Măcar că mulți dintre noi avem rădăcini în mai mult sau mai puțin antica Eladă (insule, peninsule și chiar Elada din Fanar). 

Care nu mi-a fost bucuria când am văzut pe străduțele din Kamari câteva perle demne de simpaticul nostru erou Mitică! Și nu datorate cine știe cărui românaș care chelnerește la fața locului (cu toate că am văzut destui pe-acolo), ci ieșite chiar din profunzimile spiritului (comercial) grecesc. 

Cum să nu te bucuri, de pildă, aflând că Groove Bar e de părere că berea grecească ajută universul să facă sex încă din 1862? Oare cum s-o fi perpetuat specia umană până la acea dată fatidică? 


La cafeneaua de după colț, altă bucurie!
Nu numai că afli, de pe panoul din stradă, că poți mânca acolo cel mai bun mic-dejun englez-irlandez plătind doar 6 Euro, dar un panouaș suplimentar te informează că acești binefăcători ai umanității servesc micul-dejun TOATĂ ZIUA!


M-am hlizit după pofta inimii.
Am râs mai acrișor a doua zi, când, așteptând să mă îmbarc în avion împreună cu un grup de turiști români, l-am auzit pe un domn lăudând cât se poate de serios "cina de seară" care li se servise la hotel...

3 comentarii:

Sarah spunea...

Hahahaha!!! Great!! Glad you laughed (and ate English-Irish breakfast) all the way through your holiday - and brough back plenty of giggles for us too!! xox

silvia.colfescu spunea...

Yes, I have to confess... I ate English-Irish breakfast... once. I have had then enough food for 7 days. The rest of the time I did drink. Beer. Greek beer. Honny soiy qui mal y pense.

silvia.colfescu spunea...

soit, bien sur...