sâmbătă, 1 septembrie 2012

Neinvitați la nunta Elenei Băsescu


                                          Imagine România Liberă

Trăiam cu impresia că fac parte dintr-un popor cumsecade. Mi se părea că pe nedrept ne acuză o întreagă Europă de toate păcatele. Mă tem că m-am înșelat.

Nu vreau să intru acum în amănuntele politicii sordide. E sâmbătă, o zi în care, de 22 de ani, avem dreptul să ne desprindem de relele lumii, să lăsăm inima să se moaie la căldura familiei și a prietenilor și să ne bucurăm de ei.

 
                                          Imagine Mediafax
Cea mai fericită zi din viața unei perechi...

Cred că de asta, cele mai multe nunți și botezuri se fac sâmbătă, adăugând încă o binecuvântare acestei prime zile a week-end-ului.  
Ca un popor blând și creștin ce suntem, bănuiam deci că vom întâmpina cu toții cu simpatie cununia Elenei Băsescu și vom lăsa deoparte ura și neînțelegerea în momentul săvârșirii uneia dintre cele șapte Sfinte Taine ale Bisericii, Cununia a două ființe tinere.

Ei bine, nu! S-au găsit câteva zeci de oameni care au încercat să strice bucuria nuntașilor. Fără să țină seama de omenie, fără să țină seama de bunul-simț, de buna-creștere, fără să țină seama de legile credinței creștine, care cer decență, respect, discreție și bunătate în asemenea momente.

Imagine Mediafax
Mai mare rușinea de atâta lipsă de obraz, domnule Octavian!  

Mi-a fost rușine când am văzut atâta… nesimțire. Iertare să-mi fie de vorba grea, dar e singura care se potrivește situației.

Atâta neomenie m-a făcut să fiu nedreaptă. M-a făcut să mă gândesc că suntem oameni fără Dumnezeu. Mi-a amintit de execuția lui Ceaușescu chiar în prima zi de Crăciun. De președintele care a chemat minerii să le rupă oasele nesupușilor bucureșteni, în bucuria concetățenilor lor de altă părere. De înveninarea ultimelor trei luni. Să ne mirăm că ne tot bate Dumnezeu?

Apoi mi-am dat seama că nu am dreptate. Cred că, în ciuda vântului de nebunie care ne-a lovit în ultima vreme, suntem un popor de oameni buni.
Dar, ce să-i faci, fiecare pădure are uscăturile ei!

Notă. Cele șapte Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe: Botezul, Ungerea cu mir, Pocăința – spovedania, Împărtășania, Preoția – hirotonisirea, Cununia, Sfântul Maslu 

Niciun comentariu: