duminică, 4 decembrie 2011

Povestind Bucurestiul

“Povestind Bucurestiul”

Bucuresteni !

haideti sa ne bucuram de povestile orasului impreuna cu blogerii lui!

"Povestind Bucurestiul" sunt o serie de intalniri intre bucuresteni si cei care ii dedica o mare parte din timpul lor, cei care il iubesc si au un cuvant de spus despre el.

Intalniri organizate de Asociatia Bucurestiul meu drag cu sprijinul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti - Centrul de Studii Arhitecturale si Urbane.

cand: vineri 09 decembrie 2011, orele 18:30

unde: Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu”, din Bucuresti, str. Academiei, nr. 18-20, Amfiteatru

Intrarea libera, poate participa oricine

Invitatii primei editii sunt:

Silvia Colfescu, Director Editura Vremea, are un vast portofoliu de istorii privind locurile si monumentele arhitecturale din Bucuresti. Articolele sale se regasesc pe: http://silviacolfescu.blogspot.com/.

Radu Oltean este absolvent al Academiei de Arta Bucuresti. De asemenea pasionat de istorie, puteti citi pe blogul sau (http://art-historia.blogspot.com/) articole bine documentate privind istoriografia Bucurestiului.

Cristian Radu, cunoscut ca Raiden printre internauti, face parte din grupul "Rezistenta Urbana". In online, scrie pe http://www.rezistenta.net/ , un “blog de atitudine” unde se implica in redescoperirea Bucurestiului, prin publicarea de articole dedicate in special tinerilor. Rezistenta Urbana se mai remarca si prin abordarea unor probleme cotidiene intr-o maniera amuzanta, uneori controversata.

Asociatia "Bucurestiul meu drag" www.orasul.ro a fost infiintata in anul 2007 propunandu-si ca, prin intermediul fotografiei, sa cultive cunoasterea Bucurestiului si sa contribuie la descoperirea farmecului locurilor, a oamenilor si a traditiilor care l-au construit, care i-au definit spiritul si care interfereaza zilnic cu prezentul nostru.

Pe parcursul anilor, asociatia a organizat excursii foto pentru pasionatii de fotografie, publicand pe pagina web www.orasul.ro peste 97.000 de fotografii realizate in aceste deplasari.

Centrul de Studii Arhitecturale şi Urbane CSAU al Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu UAUIM studiaza modul de constituire şi de transformare a teritoriilor - urbane şi extraurbane, în raport cu evoluţiile istorice, pe baza analizelor morfologice, tipologice şi arhitecturale, în raport cu modul de utilizare şi cu evoluţiile culturale.

Unul dintre obiectivele sale este acela de a asigura cadrul pentru un schimb activ de cunoştinţe şi pentru reflecţii pluridisciplinare asupra domeniilor pe care le studiază, prin promovarea şi încheierea de protocoale de colaborare cu institutii cu interese similare, româneşti şi europene şi prin promovarea unei politici coerente de colaborări cu personalităţi ştiinţifice şi culturale care s-au distins în cadrul domeniilor respective.

Va asteptam cu drag!

Andrei Bîrsan

Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag.

0743.076.255

www.orasul.ro

Niciun comentariu: