vineri, 23 mai 2014

Să SANCȚIONĂM politicienii, alături de Eugen David

Dragi prieteni ai Rosiei Montane,
In urma evenimentelor petrecute in ultimele zile, referitor la cum priveste fiecare om participarea la un drept democratic - acela de a-i alege pe cei care te reprezinta, iti reprezinta idealurile, valorile si iau anumite decizii in numele tau si, bineinteles, al meu - vreau sa le spun celor interesati de ce optiunea mea este aceea de a merge la vot de acum inainte si de a nu alege ... neparticiparea la alegeri.

1. Am luptat timp de 14 ani si voi lupta in continuare pentru toate drepturile pe care mi le ofera un sistem cu adevarat democratic.
2. In campania Salvati Rosia Montana, mai ales dupa evenimentele din septembrie 2013, am promis ca ii voi sanctiona pe toti politicienii care nu-mi apara interesele si drepturile, iar una dintre aceste sanctiuni este votul activ. Cred ca suntem cu totii de acord ca votul este sperietoarea nr. 1 pentru politicieni. Din acest motiv, eu personal nu mai vreau sa astept nicio zi si vreau sa ii sanctionez!
3. Nu vreau sa ii mai las pe membrii tuturor partidelor sa-si voteze propriii corupti fara sa ii deranjeze nimeni. Vreau sa sparg votul in circuit inchis care le convine de minune tuturor partidelor bine organizate, care cred ca nimeni nu ii mai poate distruge datorita aparatului pe care l-au dezvoltat cu o parte din banii mei.
4. Timp de 14 ani am luat decizia sa nu merg la vot si nu am vazut niciun efect. S-au ales tot timpul intre ei.
5. Vreau ca de azi inainte sa le fie frica de votul meu, chiar daca acest lucru pare nerealizabil in acest moment. Am invatat insa in 14 ani ca doar perseverenta duce la rezultate si nu imi fac obiective pe termen scurt.
6. Prin votul meu vreau sa le transmit politicienilor ideea ca le suflu in ceafa tot timpul si ca sunt vigilent si ii sanctionez. Nu mai vreau sa ii vad cum se uita cu satisfactie in jurul lor cand rata de participare la alegeri e mica, exact cat trebuie ca sa o poata controla. Sunt constient ca nu putem ramane fara clasa politica, dar cred ca putem realiza un lucru: sa ii dezbinam. Locurile sunt putine si politicienii sunt multi si niciodata nu vor exista destui bani pentru toti. Iar pentru ... reinnoirea clasei politice cu oameni mai morali trebuie sa existe si un electorat mai moral. in orice economie functionala trebuie sa existe un echilibru intre cerere si oferta. Cei care cer suntem noi, dar oferta sa o faca politicienii.
Nu imi voi permite niciodata sa ii spun unui om cu cine sa voteze sau cu cine sa nu voteze. Votul fiecaruia trebuie sa fie in concordanta cu problemele sale (personale si generale).
Daca nu merg la vot, ma gandesc ca problema mea, Rosia Montana, nu are electorat care merge la vot. Eu cred ca si in alte probleme lucrurile stau la fel (gaze de sist, legea electorala etc.). Cred ca trebuie sa existe un electorat al fiecarei probleme!
7. Politicienii intra in panica atunci cand e vorba de voturi multe pe care ei nu le mai pot controla cu galeti, bere si mici. Vreau o clasa politica responsabila! Sa vedem cine isi asuma electoratul Rosiei Montane, al gazelor de sist, impotriva coruptiei - intr-un cuvant, toate problemele majore cu care se confrunta Romania.
Veti zice ”Ei, si ce? si Ponta si altii au luat aceste teme in brate!”. Dar cred ca daca nu faceau acest gest, ca apoi sa abandoneze, lucrurile nu ar fi fost asa de limpezi. Eu personal am o reactie mult mai radicala fata de cineva care a mintit!

Ideea mea este simpla. Nu voi vota niciodata o lista electorala sau un independent care nu a fost 100% curat/curata. Doar asa consider ca am contribuit la reformarea partidelor.

Merg la vot pentru a sanctiona acea asa-zisa ”societate civila” care apare la toate dezbaterile televizate si care face jocurile politice ale unui partid.

Eu vreau sa sanctionez cu adevarat!

Eugen David, localnic din Rosia Montana

Niciun comentariu: