joi, 12 septembrie 2013

Seriozitate de prim-ministru, cancerul și cheltuieli pentru sănătatea țării

                                                     Imagine Jurnalul

Să-ți vină amețeala!
Dl Ponta ba e prim-ministru, ba e soț și deputat, ba spune senin că nu se va face proiectul Roșia Montana, ba trimite proiectul de lege aprobat de guvern să fie validat de Parlament, ba spune iar că proiectul nu se va face și legea nu se va vota, ba se face avocatul RMGC și aruncă tot soiul de cifre cu despăgubiri, ca să sperie proștii. 
Cel mai serios argument al domniei-sale mi s-a părut acela că n-a știut nimic despre Roșia Montană, dar, dacă proiectul era susținut de Președintele Băsescu, a considerat că e rău.
Halal seriozitate de prim-ministru! Ce țară ar tolera un prim-ministru care invocă asemenea motive ale unei hotărâri vitale pentru țară?


                                         Cel mai bun guvern care poate fi cumpărat cu bani

Presupun că, dacă vreo autoritate de pe glob se oferea să ne dăruiască, pentru ochii noștri frumoși, vreo 50 de miliarde de euro, iar Președintele Băsescu zicea că e un lucru bun, dl Ponta ar fi zis că e un lucru rău și ar fi dat o lege să se refuze banii.. 
Atâtea volte și răsuceli parcă n-am mai văzut în viața noastră politică și, să mă ierte Dumnezeu, o viață politică atât de contorsionată ca aceea a României în ultimii 23 de ani e greu de închipuit. Alba-neagra e nimic pe lângă asta.

Îl sfătuim pe dl Ponta să nu uite că e de formație jurist, ba chiar dottore, și să se mai documenteze puțintel - la rigoare să consulte vreun avocat bun, cu doctorat pe bune.
S-ar putea să afle că n-o să plătim chiar așa de mult. Sau că s-ar putea să nu plătim nimic.

Și chiar dacă am plăti ceva, șovăie (nici o legătură cu domnul Șova de tristă prezență în viața politică românească) zic șovăie cineva să plătească medicamentele și îngrijirile necesare pentru a scăpa de cancer?
Pentru că asta e proiectul RMGC pentru România: CANCER.
O infecție care deja s-a instalat la Roșia Montană și provoacă dureri și febră în tot marele organism care este România.
Și chiar dacă ne-ar costa scump ca să ne recăpătăm sănătatea țării, merită. 

Dl Ponta în iunie 2012
In ceea ce priveste proiectul Rosia Montana, acesta se va realiza doar dupa ce se va raspunde la trei intrebari. Prima - se asigura cele mai inalte standarde de protectie a mediului? Daca da, mergem mai departe, iar daca nu, nu. A doua intrebare - se asigura un beneficiu mult mai mare decat era vorba pana acum pentru statul roman - 4% redeventa si 19% participarea noastra la proiect? Daca nu, nu mergem mai departe. Si al treilea punct - Rosia Montana este un proiect care se face pentru romani sau este pentru niste politicieni care vorbesc toata ziua la televizor despre acest proiect, evident, dezinteresat si sper ca ati sesizat ghilimelele. Pozitia noastra nu s-a schimbat cu nimic...

Niciun comentariu: